Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Πιάστε τους, αν μπορείτε !

Ενώ ολόκληρο το Ιντερνετ βοά, ότι τα ελλείματα είναι έντεχνα δημιουργημένο χρέος, απο κομπίνα των τραπεζών, και μάλιστα με παραχαραγμένο χρήμα, η κυβέρνηση κάθε μέρα βγαίνει και λέει ότι χρειάζεται κι άλλα λεφτά για το περιβόητο, όσο και πλαστο, έλλειμα. Παίρνοντας τα στην συνέχεια μόνο απο τους τίμιους. Αυτούς που έχουν φανερές εργασίες και εισοδήματα.


Κάθε κυβέρνηση παίρνει χρήματα απο τους πολίτες της για διάφορα έργα που εξαγγέλλει. Πλαστή είναι η επιταγή αυτή όταν το έργο δεν υπάρχει. Εμείς εδώ έχουμε την "τακτοποίηση του ελλείματος", "τη μάχη της διαφθοράς" "τη παταξη της φοροδιαφυγής". Αυτά καλείται να πληρώσει ο τίμιος κόσμος, καθημερινά εδώ και μήνες. Αν υπήρχε όμως χρέος, θα ήταν νόμιμο, και κάπου θα τελείωνε. Αν υπήρχε μάχη της διαφθοράς θα υπήρχαν κάποιοι διεφθαρμένοι που τόσους μήνες τώρα θα είχαν συλληφθεί. Αν υπήρχε παταξη της φοροδιαφυγής, κάποιοι φοροφυγάδες θα είχαν πληρώσει κάτι !

Ολο και περισσότερος κόσμος ξέρει ότι οι πολιτικές αυτές επιταγές είναι πλαστές. Βρίσκουν όμως τρόπο να τις εισπράξουν. Οι μισθοί περνούν πρώτα απο τα χέρια τους, οι συντάξεις επίσης. Βάζουν όσους φόρους θέλουνε μάλιστα απολύτως "νόμιμα", αφού μόνοι τους ψηφίζουν όλους τους νόμους. Τι θα τους σταματήσει; Το φιλότιμο; Ή μήπως το χρέος που θα τελειώσει τάχα; Πως θα τελειώσει αφού είναι πλαστό και αποδίδει μια χαρά;

Θυμάστε την ταινία "Πιάσε με αν μπορείς!" ; Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο προκαλούσε θρασύτατα όσο θρασύτατα έκλεβε. Εμείς έχουμε το καθημερινό θρασύτατο ανακοινωθέν, του πόσο ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση απο την επίτευξη των στόχων του ΔΝΤ και της "φίλης" ΕΕ ! Την ίδια στιγμή ακούμε πόσα δις χάσαμε απο τον τουρισμό, πόσα ακόμη δις απο την ύφεση που κάθε μέρα μεγαλώνει και φυσικά όλα τα δις που χάθηκαν σαν καταναλωτική δύναμη απο τα νοικοκυριά, συν αυτά που εξακολουθούμε να χάνουμε απο την διαφθορά που ουδόλως έχει σταματήσει και την φοροδιαφυγή επίσης.

Κι εδώ είναι όλο το ζουμί. Γιατί είναι όλοι τόσο ικανοποιημένοι εν μέσω αυτής της κατάστασης; Μα όσα δις περισσότερα χάνουμε τόσο καλύτεροι πελάτες γινόμαστε! Αφού όσο πτωχεύουμε τόσο θα χρειάζεται να δανειζόμαστε με τους γνωστούς υπέρογκους τόκους !  Στο μεταξύ βγαίνει ο Τρισέ και διαμαρτύρεται για τα εξωφρενικά μπόνους των στελεχών των τραπεζών εν μέσω οικονομικής κρίσης. Δεν ειναι πυροτέχνημα, την αλήθεια λέει το άτομο. Αφού τα μπόνους αποδεικνύουν ακριβώς αυτό που συμβαίνει κι αυτό σίγουρα δεν αρέσει στον τραπεζίτη Τρισέ να φαίνεται τόσο.

Οι τράπεζες πουλάνε χρέη. Τα στελέχη που καταφέρνουν να δημιουργούν τεράστια χρέη, σε συνεργασία με τους απανταχού στον κόσμο πολιτικούς συνεργάτες τους, είναι φυσικό να παίρνουν τεράστια μπόνους. Αν δεν τα πάρουν σήμερα πότε θα τα πάρουν; Όταν όλες οι οικονομίες εξυγειανθούν; Ανάθεμα κι αν οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε τράπεζα θέλει οποιαδήποτε οικονομία να εξυγειανθεί !

Πιάστε μας αν μπορείτε !  Αυτο λένε περήφανα τα υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών παγκόσμίως, επιδεικνύοντας την Ελλάδα σαν ένα λαμπρό παράδειγμα επίτευξης στόχων. Μαζί με τον πλούτο και τα μπόνους τους που τόσο εκνεύρισαν τον Τρισέ. Γι'αυτό όλοι φοβούνται την "Ελληνική ασθένεια". Γιατί δεν πρόκειται για ασθένεια βέβαια, αλλα για κόλπο. Αν οι Έλληνες που είναι γνωστό πως είναι ενας πολύ ελεύθερος και δυνατός λαός, συνεχισουν να φορτώνονται χρέη χωρίς να καταφέρουν να ανατρέψουν την κατάσταση, δεν θα το καταφέρει κανείς. Αν το κριάρι μπεί στο μαντρί, θα μπούν όλα τα πρόβατα.

Ο πρωθυπουργός μας δεν το είπε με αυτόν τον τρόπο βέβαια, το είπε με τον δικο του τρόπο.  Δεν με νοιάζει αν δεν θα ξανακάνω άλλη θητεία! Τι τον νοιάζει θα αναρωτηθεί ο κάθε αφελής τίμιος Έλληνας που αυτόματα προσάπτει στον πολιτικό και το περίφημο ελληνικό φιλότιμο. Μα να πετυχαίνει κι αυτός τους στόχους του.  Κι εμείς όλοι οι υπόλοιποι, ας τους πιάσουμε, αν μπορούμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου