Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Μια νέα μορφή πολέμου;


Ένας πόλεμος κοστίζει εκατομμύρια ανά ημέρα σε πολυεπίπεδα έξοδα.  Ο Ασσαντ κατηγορεί δημοσίως την Ευρώπη και τη Δύση για τον πόλεμο στη χώρα του. Άρα αυτοί είναι οι εχθροί του. Στη θεση του θα εείχατε να πολεμήσετε όχι μόνο ενάντια τα συμβατικά τους στρατεύματα και ασύμετρα -όπως το ΙΣΙΣ- αλλά και το τραπεζικό λόμπι πίσω από αυτά που προξενεί επισης ζημιές και οικονομικές δυσκολίες στο Συριακό κράτος, όσες και όπου μπορεί. Την ίδια στιγμή που αυτές οι ζημιές μαζί με τους βομβαρδισμούς θα δημιουργούσαν κάθε μέρα μεγαλύτερη δυσκολία να εξασφαλίσετε τη διαβίωση των πολιτών σας.

Μια λύση ήταν η επιστράτευση , μαζική επίθεση στον εχθρό προσδοκώντας μια σύντομη νίκη σταμάτημα της οικονομικής αιμορραγίας  και ανάκαμψη.  Όμως οι Σύριοι πολίτες είναι προφανές ότι δεν ήθελαν να πάνε να σκοτώσουν άλλους Σύριους στον εμφύλιο. Εκατομμύρια αρνητές όχι ένας και δυο. Μπρος σε μια τέτοια κατάσταση κάθε Ασαντ θα έβλεπε ότι όχι μόνο θα αιμορραγούσε καθημερινά για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο επίσης κάποια στιγμή τα λεφτά θα τελείωναν και θα τον έχανε. Εκτός αν πριν από αυτό το τέλος ο ίδιος ο απελπισμένος από τις κακουχίες λαός του τον ανέτρεπε.  Κάτι στο οποίο ποντάριζαν προφανώς και οι εχθροί του. Αν λοιπόν ο Ασσαντ σκέφτηκε ένα άλλο είδος πολέμου; Δίνοντας, ακόμη και από ανεπίσημες διαδρομές, 5-10,000 ευρώ σε κάθε έναν που δεν ήθελε να πολεμήσει υπό τον όρο να φύγει στην Ευρώπη;  

Εκ πρώτης όψεως το ποσό φαίνεται μεγάλο όμως δεν ξέρουμε πόσο θα κόστιζε η άλλη επιλογή. Αν δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί έμεναν και είτε πολεμούσαν καθημερινά με χρηματοδότηση φυσικά του Συριακού κράτους είτε βομβαρδίζονταν καθημερινά πιεζόμενοι όλοι και πιο πολύ. Με όποιον τρόποι λοιπόν και αν γίνεται ότι γίνεται ο Ασσαντ αυτή τη στιγμή στον πόλεμο που του κήρυξε η Δύση έχει:
  • λιγότερα στρατηγικά έξοδα κάθε μέρα όταν οι εχθροί του έχουν περισσότερα
  • λιγότερα εσωτερικά προβλήματα όσο διαρκεί ο πόλεμος  
όταν την ίδια στιγμή επιτελεί έναν στόχο που πάντα ήταν σκοπός κάθε εχθρού απέναντι στον εχθρό του. Δηλαδή
  • Εποικίζει με  χιλιαδες πολίτες του όλη την επικράτεια του εχθρού του από την Ισπανία έως τη Σουηδία !
Μπορεί να είναι απλή σύμπτωση θα μπορούσε όμως να είναι και μια νέα στρατηγική πολέμου. Αφού τα αποτελέσματα της είναι ίδια με αυτά ενός στρατηγικού πολέμου. Ο ένας εκ των δυο αντιπάλων εξαντλείται με τον οποιονδήποτε τρόπο και ο νικητής εποικίζει τα εδάφη του ηττημένου. Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αφού επιτυγχάνεται μόνο με 5-10,000 ευρώ ανά Συριο "ειρηνικό πολεμιστή" , εφάπαξ, και μάλιστα ειρηνικά !

To πλέον καταπληκτικό είναι το δημογραφικό αποτέλεσμα αυτού του ιδιότυπου πολέμου. Οι Ευρωπαίοι πολίτες -όσο οι δυτικοί συνεχίζουν να σκοτώνουν ανα τον πλανητη- θα πιεστούν τόσο πολυ  που θα πάψουν να κανουν παιδιά. Ήδη έχουν σταματήσει απο την κρίση των δίδυμων πύργων, επιδεινώθηκε μετα την τραπεζικη κριση που τόσο απόλαυσε η ΝΤΠ το 2008 και τώρα με όσα γίνονται με τα μνημόνια και την επέμβαση σε όλη την Αφρικη και Μέση Ανατολή ακόμη περισσότερο. 

Ολα αυτά ειναι γεγονότα που προκαλεσε η λευκη φυλη, οι δυτικοί συγκεκριμενα, οι ίδιοι δηλαδη που εκτοτε δημογραφικά πληττονται.
Σαν αποτέλεσμα σε μια γενια απο τώρα, σε 30 χρόνια η λευκη φυλή, η υπευθυνη για τους περισσότερους πόλεμους ανα τον πλανήτη εδω και αρκετους αιωνες, θα οδευει προς δημογραφικη εξαφάνιση.

Τέτοιο αποτέλεσμα σε σύγκρουση πιολιτισμών δεν εφεραν ουτε οι δυο ατομικές βόμβες
στην Ιαπωνία μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου