Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Για το καλό μας !

Διαβάζω στις ον λαιν ειδήσεις σήμερα:  

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του οκταμήνου της κυβέρνησής του και τόνισε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται «θα μας επιτρέψουν να ξεφύγουμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο της καθυστέρησης, της ανισότητας, της έλλειψης κράτους πρόνοιας, της χαμηλής ανταγωνιστικότητας αλλά και από τα ελλείμματα και τα χρέη».

Την ίδια στιγμή όμως 
  1. Οκτώ ολόκληρους μήνες δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας διεφθαρμένος πολιτικός ή οτιδήποτε. Αυτό δεν είναι καθυστέρηση; 
  2. Δεν έχει καταργηθεί η βουλευτική ασυλία. Αυτό δεν είναι συστηματική ανισότητα; (μάλιστα για το συγκεκριμένο αν δεν απατώμαι παίρνουμε και πρόστιμο από την ΕΕ)
  3. Όλα τα μέτρα του κράτους εξ αρχής, έχουν στόχο ΜΟΝΟ όσους χρειάζονται την περισσότερη κοινωνική πρόνοια. Καταργώντας ακόμη και τις συντάξεις τους ! Ακόμη και τις αποζημιώσεις τους σε περίπτωση που απολυθούν !
    Επειδή τα παραπάνω τα ξέρουν όλοι,  προσθέτει στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου τα περί ανταγωνιστικότητας, ελλείμματος και χρέους. Που πλέον ακούγονται σαν τους "αληθινούς λόγους" για τους οποίους λέγονται ... όλα τα προηγούμενα ψέματα ! Όμως για τα ελλείμματα και τα χρέη η διαθέσιμη σε κάθε έναν πληροφόρηση στο Ιντερνετ, λέει ότι είναι και αυτά εν πολλοίς ψεύδη. Οπότε μένει.... η ανταγωνιστικότητα!

    Ναι, αυτό μάλλον είναι αλήθεια. Κι αυτό γιατί, αν παρατηρήσατε, ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, συμβαίνει ή θα συμβεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Που δεν είναι βέβαια "η Ελληνική ασθένεια", αλλά επιλέχθηκε η χώρα μας για να γίνει η πρόβα τζενεράλε. Επειδή αν  υποκύψουν οι Έλληνες, θα υποκύψουν όλοι.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε εμπρός για να κτυπήσει τον Κινέζικο γίγαντα. Πράγμα που σημαίνει, όπως καταλαβαίνει και ο πιο αφελής αναγνώστης, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών θα αρχίσουν οσονούπω να ζουν σαν ... Κινέζοι εργάτες ! Είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο ! Ώστε τα τελικά προϊόντα της Ευρώπης να πουλάνε στην Κινέζικη αγορά και όχι το αντίστροφο.


    Το να γνωρίζουμε την αλήθεια βέβαια δεν θα επαναφέρει ούτε τα εισοδήματα μας, που θα εξανεμίζονται καθημερινά από κάποιο καινούργιο "νόμο" ή φόρο, ούτε τα δικαιώματα μας, κεκτημένα εκατό ετών, που θα εξαφανίζονται επίσης χωρίς κανείς να μας ρωτήσει οτιδήποτε. Όμως  τουλάχιστον βοηθάει να μην χάσουμε και τον ύπνο μας. Περισώζοντας όση λογική και ηρεμία μας μπορούμε εν μέσω αυτής της κατάστασης.

    Θα πει κανείς, πόση ηρεμία μπορεί να έχει κάποιος εν μέσω ενός βιασμού; Όταν τον βιασμό δεν μπορείς να τον αποφύγεις, σίγουρα περισσότερη ηρεμία θα έχεις αν διατηρήσεις τουλάχιστον την κρίση σου. Οι Εβραίοι έτσι επιβίωσαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αντί να προσπαθούμε, ταυτόχρονα με όσα μας συμβαίνουν, να πείσουμε και τον εαυτό μας ότι  όλα γίνονται "για το καλό μας".

    Σίγουρα όλα γίνονται για το καλό κάποιων, αλλιώς δεν θα γίνονταν καθόλου. Όμως αν ότι γίνεται οφελεί στο τέλος απόκλειστικά 100-150,000 άτομα σε σύνολο πληθυσμού 11 εκ. δεν μπορούμε να μιλάμε βέβαια "για το καλό μας". Ειδικα όταν όλους τους υπόλοιπους τους εξαθλιώνει, που ειναι άλλωστε η γνωστή πολιτική της Κίνας για τους δικούς της πολίτες. Η επιδίωξη του Κινέζικου μοντέλου για την Ευρώπη δεν είναι μεταρρύθμιση. Είναι οπισθοδρόμηση στο μεσαίωνα...

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου