Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Η μεγάλη ληστεία της Ανθρωπότητας

ΠΟΤΕ δεν  θα σωθούν οι τράπεζες με την λιτότητα των πολιτών όσο υπάρχουν χρηματιστήρια ! 

Για τον απλούστατο λόγο ότι στερώντας 30% μισθούς και συντάξεις από 10 εκ. πολίτες για 5 χρόνια το τραπεζικό σύστημα έβγαλε ΜΟΛΙΣ 70 δις, όταν σε μια εβδομάδα στα χρηματιστήρια έχασε κοντά 1 τρις !! Που κάποιοι τα πήραν, εκμεταλλευόμενοι πολιτικές αναταράξεις που μπορεί κάλλιστα να δημιούργησαν οι ίδιοι ...


Αυτή είναι η αλήθεια που δεν λένε οι οικονομολόγοι. Για τους ίδιους μάλλον λόγους που οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι δεν λένε ότι η ανθρωπότητα μέσω του συγκεντρωμένου χρήματος και του κεντρικού έλεγχου κυβερνάται από άτομα με κατάθλιψη και σοβαρότατη αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας. Επιστήμονες που, παρότι επίστανται, πληρώνονται για να μην μιλούν.

Ο κ, Παππας είπε προχθές στη Βουλή ότι το μόνο που χρειάζονται οι τραπεζες για να σωθούν (επιτέλους), και να πάψουν να είναι απαραίτητα τα μέτρα λιτότητας είναι λίγη ηρεμία. Πως όταν οι πολίτες τραβούν τα χρήματα τους πανικόβλητοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι τραπεζες σωστά. Γιατί τότε η πολιτιιή εξουσία δεν κλείνει τα χρηματιστήρια; Αφου ακόμη κι αν άφηναν οι πολίτες όλα τα χρήματα τους στις τραπεζες αυτές  μετά απλά θα έπαιζαν ακόμη περισσότερο στα χρηματιστήρια !

Όσο υπάρχουν χρηματιστήρια οι περισσότερες τράπεζες μπορούν να καταστραφούν σε λίγες μονο μέρες. Ύστερα από έναν λίγο προσεκτικό σχεδιασμό από κάποιους λίγους πάλι εγκληματικούς εγκέφαλους πισω απο τις πολυ μεγάλες τραπεζες. Τα χρηματιστήρια ενώ δε προσφέρουν τίποτα στην πραγματική οικονομία είναι μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Ομως η πολιτική εξουσία δεν τα κλείνει.

Τώρα εσείς στο Γιουρογκρουπ continue with the good work :-)  ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου