Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Πιστοποίηση Ψυχικής Υγείας Πολιτικών, Πολιτευόμενων και Διευθυντών Δημόσιας Διοίκησης

Θα αφήνατε ποτέ τον σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι να κυβερνήσει τον τοπο σας; Προφανώς όχι. Δεν θα θελατε να διοικεί ούτε το νοσοκομείο της πόλης σας. Γιατί όχι; Μα επειδή είναι τρελός. Γιατι τον θεωρούμε τρελό; Επειδή εχει σκοτώσει 5-10 άτομα με ιδιαίτερα βασανιστικό τρόπο. Όχι μονο αυτό, το θεωρούσε απολυτα φυσιολογικό, το διασκέδαζε κιόλας.

Ακόμη λιγότερο λοιπον θα αφήνατε να κυβερνήσουν το τοπο σας -ή να διοικήσουν σημαντικες για την επιβίωση σας υπηρεσίες- ψυχοπαθεις που εχουν σκοτώσει χιλιαδες, ή και εκατοντάδες χιλιαδες ανθρώπους. Ενας βασικος μισθος π.χ. που δεν αρκει για τα απαραίτητα προφανώς σκοτώνει αργα και μαρτυρικά αφου τα απαραίτητα γι’αυτό είναι απαραίτητα διοτι χωρίς αυτά δεν ζούμε. Αυτοί που θέσπισαν αυτόν τον βασικό μισθό το έκαναν ανωτέρα βία; Ή απλά και μονον επειδή έτσι τους συνέφερε οπότε φυσικά το διασκεδάζουν κιόλας; Ποιος είναι ένας σίγουρος τρόπος να τεθεί με σαφήνεια η διαφορά;

Προφανώς άμα δεν υπάρχουν χρήματα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος ένας βασικός μισθός. Όμως όπως όλοι ξέρουμε σε πολλά κράτη με παρόμοιους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους οι αποδόσεις και το επίπεδο ζωής των πολιτών τους μπορεί να διαφέρουν πάρα πολύ. Την ίδια στιγμή όμως σε όλα τα κράτη αδιακρίτως τι συμβαίνει στις μάζες, η ελίτ απολαμβάνει κορυφαία ποιότητα ζωής. Άρα η διαφορά στο επίπεδο ζωής της πλειοψηφίας εξαρτάται από τις αποφάσεις της διοίκησής τους. Και αν οι αποφάσεις αυτές είναι η διοίκηση να περνάει τέλεια όσο όλοι οι άλλοι δολοφονούνται αργά προφανώς πρόκειται για ψυχοπαθείς κατά συρροήν δολοφόνους αδιακρίτως πώς αυτό μπορεί να παρουσιάζεται και να δικαιολογείται.

Ζούμε σε μία εποχή υπερπληροφόρησης όπου μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα οι μάζες μπορούν να πειστούν ακόμα και ότι ο ήλιος ανατέλει από την Δύση. Η μόνη εγγύηση λοιπόν ότι διοικούντες θα σκεφτούν θα αγωνιστούν και θα πράξουν εν τέλει το καλύτερο για το Κοινό καλό είναι μόνο η ψυχικη τους υγεία.

Ζητάμε οι πολίτες να έχουν δίπλωμα οδήγησης μην τυχόν και βγούνε στο δρόμο και σκοτώσουν δυο – τρία άτομα. Ζητάμε να έχουν άδεια κυνηγιού για να μην τυχόν γίνει κανένα ατύχημα. Ζητάμε ακόμα και άδεια ψαρέματος μην τυχόν γίνει οικολογική ζημιά. Όμως για τα άτομα που θα διοικουν δεν ζητάμε ουτε την ελάχιστη πιστοποίηση για την ψυχική τους υγεία. Παρά που με τις αποφάσεις τους μπορούν να δολοφονήσουν χιλιάδες και εκατομμύρια άλλους. Πολύ πιο αργά και μαρτυρικά απ’ ότι ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι και μάλιστα; Διασκεδάζοντάς το επιδεικτικότατα ακόμα περισσότερο και απ’ αυτόν.

Επιτρέπουμε πιθανότατα σοβαρότατα διαταραγμένους ψυχοπαθείς στη δημόσια διοικηση. Και ύστερα περιμενουμε μια υγιή κοινωνία…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου