Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Δεν το λύνουν γιατί (πάλι) δεν νοιάζονται ...

Αντί για στρατόπεδα συγκέντρωσης αρκούσε μια ηλεκτρονική "ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ" που θα έδινε ΑΜΕΣΩΣ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους πρόσβαση στις απαραίτητες πηγές διαβίωσης όπως και σε νοσοκομειακή περίθαλψη χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ χοτ σποτ.

Το κράτος μπορεί να ζητήσει από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να δηλώσουν αν έχουν διαθέσιμα διαμερίσματα με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ετσι θα αποφευχθεί τυχόν απόπειρα εκμετάλλευσης των μεταναστών και θα υπάρχουν αυτά τα διαμερίσματα διαθέσιμα σε μια ηλεκτρονική βάση δεδομενων.

Μόλις βγούνε από το πλοίο οι πρόσφυγες πανε στο γραφείο ελέγχου και αν πληρούν τις προδιαγραφές υποδοχής τους δίνεται ενα διαμέρισμα ανάλογα αν ειναι οικογένεια η γκρουπ ατόμων με πρώτη απευθείας πίστωση στην κάρτα τους και χρήματα για να πάνε εκεί με ταξι. 

Επίσης υπογράφουν έγγραφο παρακολούθησης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σαν προϋπόθεση για την συνέχιση παροχής της πίστωσης τους ώστε σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα να μπορούν να βγούνε στην αγορά εργασίας.  Μετά από αυτό το διάστημα θα έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις όσες και κάθε άλλος Έλληνας πολίτης.Οπότε με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή μπορεί να οριστεί και το ελάχιστο μηνιαίο πλαφόν για κάθε μετανάστη. 

Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα δεν ζητάει χρήματα  απο την ΕΕ για τους μετανάστες αφού η χρέωση της κάρτας μπορεί να γίνει σε ευρω απευθείας σε λογαριασμό της ΕΚΤ. Οπότε αυτόματα παύουν όποιες τυχόν αντιρρήσεις των Ευρωπαίων οτι αν μας δώσουν λεφτά εμείς -με τα απειράριθμα λαμογια μας- θα τα φάμε.
 

Η Ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δώσει το σύνθημα απο τις Βρυξέλλες ότι σο η ΕΕ πιστώνει τον λογαριασμό εμείς δεχόμαστε όσους μετανάστες έρθουν". Παύουν έτσι όλες οι δικαιολογίες και τα προσχήματα. Δεν χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση να πιέσει την ΕΕ για τα λεφτά. Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα το κάνουν. Θα λένε ότι αφού οι Έλληνες δέχονται όσους και να ναι αρκεί να έχουν τις προδιαγραφές για κάρτα πίστωσης και ο λογαριασμός της ΕΚΤ να εχει τα χρήματα οι ίδιοι οι Έλληνες δεν ζητούν χρήματα! Οπότε πλέον ΜΟΝΟΝ οι Βρυξέλλες θα ευθύνονται για οποιαδήποτε προβλήματα εξακολουθήσουν εξ αιτίας των μεταναστών σε  ολόκληρη την ΕΕ.

Αυτό βάζει όλο το σύστημα σε μια τάξη. Όποιος  μετανάστης μετα απο ενα χρόνο δεν έχει μαθει ελληνικά ξέρει ότι δεν θα έχει πλέον πίστωση. Υπέρβαση του ορίου πίστωσης ανα μετανάστη δεν γίνεται εκ των πραγμάτων αφου οι χρεώσεις τις καρτας ειναι ηλεκτρονικές και το πλαφόν ορισμένο κατευθείαν στον λογαριασμό της ΕΚΤ και στον απόλυτο έλεγχο της, δηλαδή ανεξάρτητα απο το ελληνικό κράτος. Ομως αν δεν υπάρχει αυτή η πίστωση την ίδια στιγμή που ΥΠΑΡΧΕΙ η λυση και η ελληνική κυβέρνηση την έχει προτείνει, αυτόματα η Ελλάδα μπορεί κι αυτή να αρνηθεί επίσης την υποδοχή προσφύγων με τις σημερινές συνθήκες χάους, υπεκφυγής και ψεμάτων.

Με τον τρόπο αυτό όλα τα χρήματα που θα πηγαίνουν για το μεταναστευτικό θα είναι ΠΛΗΡΩΣ ελεγχόμενα και καθορισμένα. Επίσης θα διοχετεύονται, υπο μορφή ενοικίου και καταναλώσεων των μεταναστών σε όλη την ελληνική αγορά ! Έτσι η χώρα μας θα έχει ένα κέρδος
αφου αυτή ειναι που υποδέχεται το κύμα των προσφύγων και αναλαμβάνει να τους φιλοξενήσει.


Η ΕΕ δήλωσε οτι δίνει 7 δις για τους πρόσφυγες!  Αν αληθεύει τότε το σχέδιο αυτό δεν αφήνει περιθώρια άλλων δικαιολογιών και καθυστερήσεων. Κοινοποιημένο σαν είδηση και πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιθανότατα θα οδηγήσει όλους τους άλλους Ευρωπαίους συμπολίτες μας να πιέσουν αφόρητα την ΕΕ ωστε να το δεχτεί και να προχωρήσει στην άμεση υλοποίησή του.

Βέβαια υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που το ισχύον χάος θρέφει πάρα πολύ. Τα χοτ σποτς είναι τεράστιες επιχειρήσεις από μόνα τους. Ουδείς ξέρει πόσο κοστίζουν είτε για να στηθούν είτε για να λειτουργήσουν και όσα λεφτα και αν τους δώσει η ΕΚΤ μπορούν πάντα να τρέχουν στους "ημέτερους" μέσα απο ολότελα αδιαφανείς συναλλαγές χωρίς να προσφέρουν ουτε το μισό έργο για το οποίο χρηματοδοτούνται ...

Αυτά θα γίνονται όσο δεν θεσπίζουν την καρτα του μεταναστη και την θεσμοθέτηση της υπόστασης του και της παραμονης του στη χώρα μας.΄Πέραν της γκετοποιησης χιλιάδων ανθρώπων που είναι ύποπτη. Αφού δεν φαίνεται οτι θα έχουν
σύντομα πατρίδα να πάνε , οπότε θα έπρεπε να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν μια πραγματικά νέα αρχή, αντί να τους έχουν εκει φυλακισμένους έτοιμους για την όποια μελλοντική χρήση... Σαν μια κοινωνική ωρολογιακή βόμβα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου