Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Βασικές αρχές βιολογικού πολέμου



Ο βιολογικός πόλεμος διαφέρει από κάθε άλλο πόλεμο. Κατ’ αρχήν κάθε βιολογικός πόλεμος είναι εξ ορισμού παγκόσμιος. Αφού άπαξ και ελευθερωθεί στο περιβάλλον ένας ιός αναπαράγεται όσο θέλει και φυσικά δεν γνωρίζει σύνορα.

Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι οτι στον βιολογικό πόλεμο δεν ορίζεις τους εχθρούς-στόχους που μπορεί να είναι  δισεκατομμύρια. Ο ιός θα αναπαραχθεί και θα ταξιδέψει μόνος του χωρίς καμία προσπάθεια του επιτιθέμενου ή έξοδα. Αντίθετα ορίζεις μόνο τους φίλους και συνυφαίνεις συμφέροντα. Που προφανώς είναι πολύ λιγότεροι οπότε και πολύ πιο εύκολο να συνεργαστείς όσο και να τους προστατέψεις. Απλά δίνοντας τους το αντίδοτο.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου απαραίτητο οι επιτιθέμενοι να είναι ένα κράτος ή μια στρατιωτική συμμαχία.  Μπορεί να είναι οποιαδήποτε μικρή ομάδα με κοινά συμφέροντα οι οποίοι θα εφαρμόσουν τις  βασικές αρχές βιολογικού πολέμου. Οι οποίες είναι ταυτόχρονα και τα μεγάλα πλεονεκτήματα του σε σύγκριση με όλα τα άλλα είδη πολέμων.

1. Δυνατότητα μεγάλης μυστικότητας μέχρι την τελική επίθεση με τεράστιο πλεονέκτημα αιφνιδιασμού.

2. Μια πολύ μικρή ομάδα παρανοϊκών μπορεί να κατασκευάσει ένα ιο με κόστος μικρότερο απ’ ότι  μια τρομοκρατική ομάδα θα αγόραζε στη μαύρη αγορά έστω και μια πυρηνική κεφαλή.

3. Άπαξ και εξαπολυθεί κάπου το βιολογικό όπλο απειλεί πλέον τους πάντες  για πάντα. Οπότε αντίστοιχα και εκβιάζει τους πάντες, παντού, για πάντα μέχρι να βρεθεί το αντίδοτο του.  

4. Δεν χρειάζεται να οριστούν στόχοι για το όπλο αφού στόχοι είναι όλοι όσοι δεν θα έχουν το αντίδοτο.

5. Οι επιτιθέμενοι είναι πιο  ασφαλείς από κάθε άλλο πόλεμο. Κανείς δεν τους ξέρει, κι έχουν βέβαια φροντίσει να έχουν οι ίδιοι το αντίδοτο ΠΡΙΝ καν εξαπολύσουν τον ιο.

6. Ελαχιστη δυνατότητα άμυνας. Όσοι είναι σε θέση να εντοπίσουν τον ιο, να αποτυπώσουν το γονιδίωμα του ή και τη πιθανή θεραπεία του ακομη και αυτοι, με προσφορά το αντίδοτο, μπορούν κάλλιστα να αλλάξουν στρατόπεδο, όπως γίνεται τόσες φορές και στους κανονικούς πολέμους. Γιατί το αντίδοτο ή η θεραπεία μπορεί να αργήσουν να βρεθούν και στο μεταξύ οι ερευνητές μπορεί να έχουν νοσήσει και πεθάνει. Αντίθετα αν πάρουν μυστικά το αντίδοτο θα είναι το ίδιο δύσκολο να εντοπιστούν ακριβώς όπως και οι επιτιθέμενοι που αρχικά εξαπέλυσαν τον ιό.

Το κύριο, αν οχι το μονο, όπλο άμυνας σε ένα βιολογικό όπλο είναι η αλήθεια. Αφού όλοι όσοι θα εξαπέλυαν έναν βιολογικό πόλεμο ακριβώς για να μην γίνουν αντιληπτοί θα θεωρούσαν ιδανικό βιολογικό όπλο έναν ιο που:

1. Είναι αρκετά φονικός όμως όχι πολύ γιατί τότε αναπαραγόμενος ίσως νικάει το αντίδοτο που προστατεύει τους επιτιθέμενους.

2. Πατάει σε άλλους πολύ κοινούς ιούς που λειτουργούν ως μεταφορείς του στον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι η έρευνα για τον εντοπισμό, την θεραπεία ή το αντίδοτο του  θα αντιμετωπίσει τεράστια πληθώρα περιπτώσεων και θα καθυστερήσει πολύ. Αφετέρου οι έρευνες δεν θα παραπέμπουν σε βιολογικό όπλο αλλά στην συνηθισμένη ασθένεια που τον κουβαλάει οπότε και να βρεθεί η θεραπεία πάλι δεν θα βρεθούν οι επιτιθέμενοι κατασκευαστές του. Ετσι μετα την εστω και καθολικη αντιμετωπιση ή θεραπεια της πρωτης πανδημιας οι επιτιθεμενοι μπορούν να κατασκευάσουν το επόμενο  βιολογικό όπλο και να ξαναεκβιάσουν όλο τον κόσμο.

Τώρα το αν όλα τα ανωτέρω θυμίζουν πολύ ότι γίνεται αυτή τη στιγμή με τον Covid19 είναι απλή σύμπτωση. Αφού ο βιολογικός πόλεμος από μια συνηθισμένη επιδημία διαφέρουν μόνον σε ένα πράγμα: Ποιος κατασκεύασε τον ιό, ο Θεός ή οι άνθρωποι;  Γι'αυτο και σε συνέντευξη του ο καθηγητής -και κάτοχος του Νόμπελ Ιατρικής- Luc Montagnier υπογράμισε οτι πριν από κάθε άλλη ενέργεια (θεραπείες, εμβόλια κλπ) το σημαντικότερο για οποιαδήποτε επιδημία είναι από που ξεκίνησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου