Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η απίστευτη υποκρισία της Δύσης

Πόσοι ξένοι υπήκοοι έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη έως τώρα; Περίπου 100,000 λένε τα ΜΜΕ. Ολοι αυτοί γιατί πήγαν εκεί; Γιατί υπήρχε τεράστια ανάπτυξη.

Όλοι αυτοί οι ξένοι πλουτίζουν στη Λιβύη εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον. Ειδικά οι εταιρίες  που δραστηριοποιούνται στην χώρα αυτή, πλουτίζουν ακόμη περισσότερο. Δεκάδες πετρελαικές, οικοδομικές όπως και εμπορικές εταιρίες είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται, εξαιρετικά ενισχυμένα χάρη στην επένδυση τους στο «Λιβυκό θαύμα». Και μέχρι πρίν 15 μέρες όλοι, από τους ιδιοκτήτες αυτών των εταιριών, έως τον τελευταίο εργάτη, που, εργαζόμενος στη Λιβύη έστελνε χρήματα και στην πατρίδα του, αγαπούσαν τον Μουαμάρ Καντάφι. Λογικό, αφού όφειλαν σ’αυτόν την ευημερία τους.

Όμως πιο πολύ από όλους τον αγαπούσαν οι Λίβυοι, οι οποίοι θρέφονταν από όλους αυτούς τους ξένους ειδικά στην Τρίπολη. Από τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα μέχρι όλες τις εμπορικές παροχές τους, οι Λίβυοι πολίτες επωφελούνταν από το άλλο μισό όλου αυτού του επενδυτικού οργασμού. Τις καταναλώσεις και τον εισερχόμενο τζίρο χιλιάδων ξένων που μάλιστα είχαν και αρκετά χρήματα να ξοδέψουν. Σαν μια μόνιμη παρουσία στη χώρα τους πολύ ευκατάστατων τουριστών. Πέρα απο τους χιλιάδες μετανάστες απο τα γειτονικά αφρικανικά κράτη που, προσελκυόμενοι απο την ανάπτυξη της Λιβύης, τους είχαν οι Λίβυοι για τις σκληρές υποβαθμισμένες εργασίες να βοηθουν κι αλλο την ανάπτυξη και την ευημερία τους. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που βοήθησαν την ανάπτυξη των οικονομιών τους παραδοσιακά όλοι οι μετανάστες και στην Γερμανία και στην Αμερική. .

Πολλοί Λίβυοι πολίτες λοιπόν και όλοι οι ξένοι, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και εργάτες ξένων εταιριών, κανείς από όλους αυτούς δεν έβρισκε τον Μουαμάρ Καντάφι τρελό, χασάπη, ή να παραληρεί εως τώρα.  Ίσα ίσα όλοι αυτοί στήριξαν την επένδυση τους μικρή ή μεγάλη, στη Λιβυη, ακριβώς στο λόγο του Καντάφι. Και ήταν πολλοί άνθρωποι, πολύ ευχαριστημένοι, από πάρα πολλά κράτη, που δεν θα έφευγαν ποτέ. Αφού όσοι έφυγαν από την Λιβύη δεν έφυγαν επειδή το ήθελαν. Έφυγαν τώρα, επειδή τους έδιωξαν οι ταραχές που προκάλεσαν και εξακολουθούν να προκαλούν οι ένοπλοι επαναστάτες.

Τα ΜΜΕ της Δύσης ξαφνικά, εδώ και 15 μέρες,  προβάλουν διαρκώς ένα προφίλ του Καντάφι απάνθρωπο. Είναι τόσο κακός, λένε, που πρέπει να βγάλουν το κράτος του και από τον ΟΗΕ. Να του δεσμεύσουν όλες τις καταθέσεις, να τον σκοτώσουν ακόμη. Αν όμως ο Καντάφι ήταν όντως τόσα χρόνια ο χασάπης που παρουσιάζουν τα Δυτικά ΜΜΕ σήμερα, τότε το ίδιο χασάπηδες ήταν και όσοι συνεργάζονταν μαζί του. Όλοι οι Δυτικοί φίλοι και συνεργάτες του, επιχειρηματίες και κράτη. Αυτοί θα πάνε τώρα για να ελευθερώσουνε τους Λίβυους;

Αν δεν είναι χασάπης ο Καντάφι τότε προφανώς δεν τίθεται θέμα απελευθέρωσης. Οσο για την κρίση που έχει προκυψει έχει κάθε δικαίωμα και νομιμότητα ο ο ηγέτης ενός κράτους να καταστείλει το συντομότερο ένοπλους διαδηλωτές που τρομοκρατούν τους άλλους πολίτες της χώρας του. Για την ακρίβεια ο στρατός κάθε νόμιμου κράτους έχει υποχρέωση να κάνει κάτι τέτοιο. Γι’αυτό όλοι οι στρατοί του κόσμου υφίστανται. Για άμυνα σε κάθε ένοπλη επίθεση από εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό.

Αυτό που προέκυψε «ξαφνικά» στη Λιβύη δεν είναι μια επανάσταση ούτε η υποτιθέμενη τρέλα του Καντάφι την οποία όλοι οι Δυτικοί τάχα αγνοούσαν έως χθές. Είναι ότι οι Δυτικοί, ύστερα από κάποιες δεκαετίες που ευημερούν με τρελές δουλειές και επενδύσεις στη Λιβύη, έγιναν άπληστοι. Θέλουν λοιπόν τώρα πέρα από όσα τους έδινε ο Καντάφι έως τώρα σαν δικαιώματα και περιθώρια κέρδους, να τα πάρουν όλα. Νομίζοντας ότι μπορούν να το κάνουν, με την ισχύ των όπλων και με την ευκαιρία των πέριξ «επαναστάσεων». Με το γνωστό σενάριο του «απελευθερωτή» που εισβάλει για να σώσει τους καταπιεσμένους.

Όμως στο σενάριο αυτό, κάποιοι πρέπει να ανοίξουν την πόρτα του κάστρου για να μπούνε οι αμερικανοί και οι άγγλοι. Ώστε να τηρηθούν τα προσχήματα της Δυτικής υποκρισίας. Εκεί έρχονται οι «απελευθερωτές» της Βεγγάζης. Μισθοφόροι και καιροσκόποι, τους οποίους προφανώς ο Καντάφι ποτέ δεν πλήρωσε ούτε συνεργάστηκε ποτέ μαζί τους. Είναι τόσο δυσαρεστημένοι που ζητάνε το κεφάλι του επι πινάκι. Οπότε εξυπηρετώντας την απληστία των Δυτικών βρήκαν και αυτοί έναν τρόπο να πλουτίσουν μέσα στη Λιβύη.

Αν οι αμερικανοί κόπτονταν για τα συμφέροντα των Λίβυων, δεν θα φανάτιζαν τους Λίβυους πολίτες καθημερινά, όσο μπορούν, από τα ΜΜΕ, σπρώχνοντας τον ένα απέναντι στον άλλο. Είναι λογικό χιλιάδες Λίβυοι να είναι φιλικοί προς το καθεστώς Καντάφι, με τέτοια ανάπτυξη και πλούτο που έχει η χώρα τους σήμερα. Όλους αυτούς οι αμερικανοί θα τους κάνουν να φοβούνται τους ένοπλους επαναστάτες της Βεγγάζης; Μέχρι από το φόβο τους να πάρουν εν τέλει κι εκείνοι τα όπλα; Ή έγιναν όλοι αυτοί τρελοί, όπως υποτίθεται είναι και ο Καντάφι, που με τις ενέργειές του έφερε όλες αυτές τις επενδύσεις στην Λιβύη;

Αν η παγκόσμια κοινότητα νοιαζόταν για τα συμφέροντα των Λίβυων, δεν θα δέσμευε τις καταθέσεις της χώρας τους, ύψους πολλών δίς. Με το πρόσχημα ότι ο ηγέτης τους, που τα χειρίζεται είναι τρελός. Ο ηγέτης τους που τα χειρίζεται φρόντισε ώστε αυτές οι καταθέσεις και τα αποθεματικά της Λιβύης, σήμερα, να υπάρχουν !

Η τακτική της Δυτικής υποκρισίας, όχι μόνο να εισβάλλει και να κλέβει, αλλά να το προωθεί όλο αυτό σαν «απελευθέρωση» και «δημοκρατία» είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την Λιβύη αλλά και για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα και την ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου