Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ενα αίσχος !

Αμερικάνοι, Γαλλοι και Άγγλοι έπαιρναν τζάμπα τα πετρέλαια της Λιβύης. Μερικοί Λίβυοι το θεωρούσαν αυτό διαφθροά του Καντάφι και εκεί ήταν ίσως οι μονες πραγματικές διαφωνίες για το άτομο του. Ομως όπως φαίνεται τώρα αυτός ο στρατηγικός ελιγμός κράτησε τα σκυλιά έξω απο τη Λιβύη για 40 χρόνια. Για να μήν μπουκάρουν να τα πάρουνε μόνοι τους όπως στο Νίγηρα. Ή όπως ετοιμάζονται να κάνουν τώρα! Για την "ελευθερία", τη "δημοκρατία" και, το πλέον άθλιο και αισχρό πρόσχημα "για το καλό των Λίβυων πολιτών" !

Προφανώς τώρα που λήγουν τα συμβόλαια τους, και πρέπει να ανανεωθούν,ο Καντάφι ,έχοντας αποπληρώσει και 2,7 δις για το Λόκερμπυ, δεν θέλει να τους τα δίνει πλέον τζάμπα. Οι Αμερικανοί νόμιζαν ότι θα το ρύθμιζαν με μια χουφτα προδότες Λίβυους που τους έβαλαν να στήσουνε το κόλπο στη Βεγγάζη. Αυτοί όμως ήθελαν τους Δυτικους ίσα για να γίνουνε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και δεν ήθελαν καθόλου να δώσουν τα πετρέλαια τζάμπα. Οπότε τους θεώρησαν αναλώσιμους και τους παράτησαν απο συνεταίρους.

Αφησαν λοιπόν επι τρεις εβδομάδες τον Καντάφι να τους στριμώξεικαλά καλά, και τώρα  που είναι έτοιμος να νικήσει και να φέρει πάλι την ειρήνη και την τάξη στη Λιβύη,  με το παραμύθι της ανθρωπιστικής επέμβασης αρχίσανε πάλι το παζάρι με τον Καντάφι: Τα δίνεις τζάμπα ή μπουκάρουμε;

Ομως οι Λίβυοι δεν είναι Ιρακινοί. Είναι πολύ περήφανος λαός και ξέρουν καλά τι πλουτο έχουν στα χέρια τους και κατα πόσο ο  Καντάφι είναι ή όχι δικτάτορας. Δεν το τρώνε λοιπόν το παραμύθι και το πιο πιθανό αν μπουκάρουνε έτσι οι δυτικοί θα βρούνε εκεί απέναντί τουςόλους τους Λίβυους και κανταφικούς και μη.  Δείτε και αυτό το πολύ κατατοπιστικό άρθρο  που επανηθεύειθ πολλά από όσα έχω ήδη δημοσιεύσει  εδώ όλες αυτές τις μέρες μαζί με πολλές ακόμη χρήσιμες και κατατοπιστικές πληροφορίες.Που θα σας δείξουν τι πραγματικά συμβαίνει. 
 Η αλήθεια για τη Λιβύη
Αξίζει επίσης να δείτε το φωτογραφικό οδοιπορικό των New York Times απο την αρχή της "εξέγερσης". Οπου δεν θα βρείτε πουθενά "αιματηρές σφαγές", "μάχες; σώμα με σώμα" "αεροπλάνα να επιτίθενται σε αμάχους" και "άοπλους διαδηλωτές".
New York Times photographic report from Libya crisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου