Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μια ανεπανάληπτη, (τεράστια) ευκαιρία

Για  όσους δεν γνωρίζουν όταν προκύπτει ένα ζήτημα σε μια δημόσια υπηρεσία η διαδικασία είναι η εξής: Αρχίζει από την καταγγελία ενός υπαλλήλου προς αυτόν που έκανε το παράπτωμα. Στην συνέχεια αν το θέμα είναι σοβαρό και επιμείνουν οι καταγγελίες (πρέπει ο καταγγέλλων να έχει δηλαδή κατ' αρχήν κουράγιο να επιμείνει) θεσπίζεται ανακριτική επιτροπή. Αυτή έρχεται και ακούει όλους τους εμπλεκόμενους καθώς και όσους έχουν να δηλώσουν κάτι για το θέμα. Σε μια συνηθισμένη περίπτωση ας πούμε παρατυπίας μπορεί να κληθούν να καταθέσουν ακόμη και όλοι οι υπάλληλοι της εν λόγω υπηρεσίας μήπως από τα στοιχεία βγει η άκρη του τι τελικά έχει γίνει. Και μετά.... τίποτα. Ο φάκελος μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Γιατί; Επειδή υπάρχει, η τουλάχιστον υπήρχε, η διάσημη μονιμότητα !!! Καμία κύρωση καμία ευθύνη και βέβαια, αν πρόκειται για υπεξαίρεση χρημάτων του δημοσίου ήτ ων πολιτών, καμία επιστροφή !

Όλοι έχουμε πάει σε δημόσια νοσοκομεία και οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουμε δώσει φακελάκια. Έχουμε πάει στις πολεοδομίες και πολλοί, αν όχι όλοι έχουμε δώσει και εκεί. Στις εφορίες για να σβηστούν χρέη διπλή κλοπή, και προς το κράτος και προς τον πελάτη. Στους δήμους για το φανάρι και τον πεζόδρομο, στο συγκοινωνιών για άδειες οδήγησης στα ΚΤΕΟ  για  κάθε λογής δικαιολογία και παρανομία. Χιλιάδες χιλιάδων περιπτώσεις που αποδίδουν στο σύνολο ένα τεράστιο όσο και ασύλληπτο ποσό χρημάτων που ζημιώνουν τόσο οι πολίτες όσο και το δημόσιο ταμείο.

Αυτό όλο το οργανωμένο έγκλημα, δεν είναι οργανωμένο κεντρικά. Μπορεί να υπάρχουν χοντρές μίζες, για εθνικούς δρόμους, οπλικά συστήματα και άλλα μεγάλα έργα, όπως και τεράστια φοροδιαφυγή από φίλους της εξουσίας, όμως  αθροίσουμε μόλις 500 ευρώ που μπορεί να δίνει ο κάθε πολίτης στην κάθε μία από αυτές τις χιλιάδες καθημερινά περιπτώσεις,  ή που κλέβει με διάφορους τρόπους ο κάθε διεφθαρμένος μικρός υπάλληλος στην πιο ταπεινή υπηρεσία, επίσης τα ποσά είναι τεράστια.

Το πρόβλημα των φοροφυγάδων αντιμετωπίζεται με το μέτρο που θεσπίστηκε πρόσφατα, ότι δηλαδή όσοι έβγαλαν πάνω από 100,000 ευρώ από το 2009 στο εξωτερικό, θα φορολογηθούν επί αυτών ! Θαυμάσιο μέτρο και άκρως εκβιαστικό για όσους το έκαναν. Διότι πλέον θα πληρώσουν από τα χρήματα τους εντός Ελλάδος, κι ας μην επιστρέψουν ποτέ τα κεφάλαια τους που έχουν στο εξωτερικό στην Ελλάδα. Αν δεν πληρώσουν και βγάλουν και  τα υπόλοιπα χρήματα τους έξω, θα πρέπει πλέον και οι ίδιοι να μην επιστρέψουν ποτέ στην Ελλάδα. Όμως το να κάθονται στην Ελλάδα ρουφώντας χρήματα από το εδώ σύστημα, για να τα φυγαδεύουν στο εξωτερικό, όσο στο μεταξύ φοροδιαφεύγουν επίσης συστηματικά, αυτό μπορεί τώρα να τελειώσει μια για πάντα. Αν το θέλει η κυβέρνηση γίνεται  και από τη στιγμή που η κυβέρνηση θέσπισε αυτό το μέτρο μάλλον το θέλει !

Το τεράστιο πρόβλημα τώρα, του παρασιτισμού σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, από τα σχολεία έως τα νοσοκομεία και από τα υπουργεία έως τους δήμους τις πολεοδομίες και βεβαίως τα δικαστήρια ίσως είναι ακόμη πιο εύκολο. Οι φάκελοι όλων των ανακριτικών επιτροπών που έχουν προηγηθεί για χιλιάδες ατασθαλίες παρατυπίες και παρανομίες δημοσίων υπαλλήλων φυσικά υπάρχουν στα υπουργεία. Θα πρέπει να κάψουν όλα τα υπουργεία ώστε αυτοί να εξαφανιστούν. Η κυβέρνηση ΑΝ ΘΕΛΕΙ,  μπορεί να ξέρει με απόλυτη ακρίβεια ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ όχι γιατί το είπε η Τρόικα ή η Αγκελ Μέρκελ , ούτε καν γιατί το δημόσιο είναι διογκωμένο και κοστίζει υπέρογκα. Αλλά γιατί είναι παράσιτα έως καθαροί εγκληματίες.

Όλοι λένε, εν όψει των απολύσεων στο δημόσιο, οτι "θα την πληρώσουν οι αθώοι" ότι "τα λαμογια θα απολύσουν όλους όσους τους κατήγγειλαν στο παρελθόν" . Ολοι ποντάρουν συντριπτικά ποσοστά ότι οι διεθραρμένοι μαζί με τους αυλικούς τους σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ! Να διώξουν ακόμη και τους λίγους που τόλμησαν κατα καιρούς να τους καταγγείλλουν, εδραιώνοντας ακομ περισσότερο τον παρασιτισμό τους. Δηλαδή πλέον, πέρα απο την φτώχια και το πνίξιμο που υπόκειται σε κάθε του επίπεδο ολοκληρο το κοινωνικό μας σύστημα, και όχι μόνο τα τελευταία 30 χρόνια, ότι θα καταφέρουν το απόλυτο πλέον χάος.

Αν απολυθούν οι τίμιοι, θα βρεθούν σε απελπιστική θέση βέβαια, καθότι αυτοί, όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν μάζευαν χρήματα με κάθε τρόπο. Είναι λοιπόν απλοί άνθρωποι με ένα μισθό που όπως ερχόταν έτσι έφευγε. Και όταν αυτός θα φύγει, σε μια αγορά που δεν έχει πλέον ούτε δουλειές να προσφέρει, δεν θα τους μείνει παρά μόνο μια διέξοδος επιβίωσης: Το έγκλημα.  Το αν θα είναι αυτό ληστείες τραπεζών ή καταστημάτων ή θα είναι φόνοι αστυνομικών έξω από τη Βουλή άραγε κάνει μεγάλη διαφορά; Σκεφτείτε μόνο μια Ελλάδα με χιλιάδες τέτοια κρούσματα καθημερινά πλέον σε κάθε άκρη της;!

Αντίθετα, αν απολυθούν οι υπαίτιοι, που τους γνωρίζουν από τις διάφορες καταγγελίες που έχουν προηγηθεί, αυτοί έχουνε χρήματα από όσα έκλεβαν τόσο καιρό. Πέραν αυτού, διαπιστώνοντας ένας διευθυντής δημόσιας εφορίας π.χ. οτι πήρε πόδι μαζί με όλη την αυλή του, όχι μόνο δεν θα διαμαρτυρηθεί, θα ευγνωμονεί κιόλας το ότι πήρε τουλάχιστον την αποζημίωση του. Αντί να πάει και φυλακή για όλα όσα έχει κάνει.

Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία. Μοναδική, και μάλλον ανεπανάληπτη ευκαιρία. Η Ελλάδα, αν απολυθούν οι σωστοί άνθρωποι, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ, θα είναι σαν το καρποφόρο δέντρο που ξαφνικά του έβγαλαν όλο το τεράστιο παράσιτο από τις ρίζες του. Καταλαβαίνω βέβαια ότι συνήθως κερδίζουν οι κακοί. Καταλαβαίνω επίσης ότι σύμφωνα με την παγιωμένη τους τακτική, οι διεφθαρμένοι μαζί με την αυλή τους, και τους ρουφιάνους τους, θα επιχειρήσουν, να διαβάλλουν τους άλλους. Ωστε να απολυθούν οι καλοί, οι τίμιοι, και κυρίως όσοι τους κατήγγειλαν στο παρελθόν. Ωστε να γίνει πλέον η βασιλεία τους σε όλες τις χιλιάδες αυτές δημόσιες υπηρεσίες αδιαφιλονίκητη, και ακόμη χειρότερη τώρα, αφού πλέον όσοι τίμοι απομείνουν πλέον στις υπηρεσίες, προκειμένου να μην τους καταγγείλουν θα τρομοκρατούνται με απόλυση και οχι απλά με καψώνι ή δυσμενή μετάθεση.

Οπότε, αν η κυβέρνηση αποφασίσει, αντί για τους σκάρτους, και τα παράσιτα, να απολύσει όλους όσους τα παράσιτα θέλουν να ξεφορτωθούν, το καλύτερο που έχει να κάνει θα είναι να φύγει την ίδια μέρα απο την Ελλάδα. Αφού ότι θα επακολουθήσει θα είναι χειρότερο από την Κόλαση.
Το κυριότερο; Όλη αυτή την οργανωμένη πλέον ληστεία, σε κάθε μια από τις χιλιάδες δημόσιες υπηρεσίες ενός κράτους όπου πλέον δεν θα λειτουργεί τίποτα, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ η ΕΕ. Όχι η 6η δόση δεν θα έρθει για αυτού του είδους την "κάθαρση" αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΣΗ  δεν θα έρθει ποτέ. .
Η ελληνική διαφθορά, σε κάθε επίπεδο ξεπέρασε κάθε παγκόσμιο όριο. Ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει. Είναι μια λαμπρή, τεράστια όσο και ανεπανάληπτη ευκαιρία αυτό να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου