Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η πρώτη ειρηνική επανάσταση στην Ιστορία της ανθρωπότητας ;



Όλες οι επαναστάσεις έχουν τρία κοινά κύρια χαρακτηριστικά. Το πρώτο ότι η κοινωνική κατάσταση, την ώρα που η επανάσταση ξεσπάει, έχει φτάσει, από την αδικία, την διαρκή κλεψιά, την φτώχεια το ψέμα και την απελπισία, στο απροχώρητο. Το δεύτερο ότι το σύστημα που κλέβει τους πάντες αισθάνεται πανίσχυρο να συνεχίσει να το κάνει με τον όποιο τρόπο ενάντια σε όλους και όλα. Τρίτο ότι μετά την επανάσταση η διαφορά είναι δραματική προς το καλύτερο, σαν να έχουμε ξεριζώσει ένα τεράστιο παράσιτο. 

Αν είτε οι πολίτες «αντέχουν ακόμη» λίγη κλεψιά, είτε, μόλις δεν αντέχουν, οι κλέφτες πουν «εδώ δεν μας παίρνει άλλο, πάμε να φύγουμε» απλά επανάσταση δεν γίνεται. Επίσης δεν νοείται επανάσταση αν, αφού αυτή υποτιθέμενα έχει γίνει, τίποτα στην ουσία δεν έχει αλλαξει.  

Η κατάσταση πριν την 25η Γενάρη, διέθετε τα δυο πρώτα κύρια χαρακτηριστικά. Ήρθε όμως η ψήφος και ευτυχώς «έφυγε» το παράσιτο χωρίς την κλασσική επανάσταση. Ο κόσμος δικιολογημένα πανηγυρίζει με την αναγγελία και μόνο των νόμων που θα προτείνει η νέα κυβέρνηση. ΣΥΣΑΧΘΕΙΑ κατ’ αρχήν (και με το παραπάνω) αφού απαλλάσσονται από κατάσχεση όλα τα σπίτια έως 200,000 και πρώτες κατοικίες έως 350,000. Αφοπλισμός των ΜΑΤ, σημαντικό. «ΟΧΙ» στην τρόικα, που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο πιο ηχηρά και από το ΟΧΙ του 1940, και πολλά άλλα, σε επίπεδο δηλώσεων. Τόσα πολλά που ναι, ισοδυναμούν με επανάσταση. Αν γίνουν πράξη.





Διότι για να γίνει πραγματική ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ θα πρέπει η απαλλαγή να είναι μόνιμη. Όχι να πρέπει ο κόσμος να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε δέκα τετραετίες ώστε να ισχύει. Θα πρέπει λοιπόν, όμορφα και ωραία, όπως τέσσερα χρόνια οι τράπεζες μας τα έπαιρναν, διαμέσου των μνημονιακών κυβερνήσεων και των άθλιων νομοσχεδίων τους, τώρα να δώσουν, στους οφειλέτες που καλύπτουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, ένα χαρτί που να γράφει ότι ο πολίτης δεν οφείλει ΤΙΠΟΤΑ στις τράπεζες για την πρώτη κατοικία του. Τότε ναι, οι πολίτες θα έχουν την κατοικία τους, σαν δημοκρατικό και αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα,  θα αποζημιωθούν για την έως σήμερα τετραετή ληστεία δια των νομοσχεδίων και θα έχει γίνει ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ. Εξ άλλου με τα δικά μας λεφτά, αυτή τη στιγμή οι τράπεζες στην ουσία είναι κρατικές αφού  ανήκουν στο ΤΧΣ.

Το ίδιο με το διάσημο ΟΧΙ Βαρουφάκη. Δεν έχουμε πάρει τις πολεμικές αποζημιώσεις. Όλος ο πλανήτης μιλάει για τήρηση διεθνών συμφωνιών όταν όλοι ξέρουν, εδώ και 70 χρόνια, τι έκαναν οι Γερμανοί εδώ, και πόσα έκλεψαν, χωρίς ουδέποτε να αποζημιώσουν. Και όλοι μιλούν μόνο για το μανιπουλαρισμένο χρέος που έχουμε εμείς. Όταν το περιοδικό Forbes, το μεγαλύτερο περιοδικό για το χρήμα παγκοσμίως, λέει ότι στην πραγματικότητα έχουμε συντριπτικά μικρότερο χρέος από τουλάχιστον άλλες 5 Ευρωπαϊκές χώρες. Που είναι αυτές που μας κουνάνε τώρα το δάκτυλο.

Τα ψέματα, σε κάθε δικτατορία, πολύ πριν από τα ΜΑΤ και τους στρατούς, ήταν πάντα το πυρηνικό τους οπλοστάσιο. Κι επειδή, όπως όλοι έχουμε δει στις ταινίες, οι εγκληματίες οι απατεώνες και οι κλέφτες μόνο με το ξύλο, όταν τους ανακρίνουν, ξερνάνε την αλήθεια, γι’ αυτό γίνονταν παντα οι επαναστάσεις βίαιες. Αν τώρα τελείωσαν τα ψέματα πριν αρχίσει το ξύλο τότε ναι, έχει γίνει η πρώτη ειρηνική επανάσταση.

Όμως η μη παράδοση από τον Σαμαρά του μεγάρου Μαξίμου, δεν δείχνει να καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν τον έλεγχο, ούτε να σέβονται ότι κέρδισε ο λαός τις εκλογές, κι ας ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Οι τράπεζες καραδοκούν για να δημιουργήσουν κρίση ρευστότητας. Οι προδότες, κανονικοί σύγχρονοι δοσίλογοι, βγαίνουν δημοσίως, χωρίς καν κουκούλα αυτή τη φορά, και επαινούν τον κάθε Νταισεμπλουμ –προφανώς θεωρώντας τον εκπρόσωπο των «αγορών»- που υποτίθεται «τάπωσε» τον Βαρουφάκη. Για να μη μιλήσουμε για το κανονικό παρακράτος που δούλευε υπερωρίες όλα αυτά τα 4 χρόνια. Που βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες Γκιόλια, Παυλου Φυσσα και των δυο στο Ν. Ηράκλειο και ποιός ξέρει πόσων ξυλοδαρμών, τρομοκρατίας και εκβιασμών. Που αυτά τα τέσσερα χρόνια, ένεκα η πείνα, ακριβώς όπως στην κατοχή, στρατολόγησε πόσους άραγε για να εκβιάζουν κόσμο και κοσμάκη. 


Δεν γίνεται μια τόσο πλούσια χώρα σαν την Ελλάδα ρημαδιό χωρίς μια πραγματική και στυγνή δικτατορία. Πολύ κακώς οι Έλληνες περιμένανε να ακούσουνε για φάλαγγες, ΕΑΤ-ΕΣΑ και να δούνε κάποιον στρατόκαυλο, επιτρέψτε μου την έκφραση, για να καταλάβουν ότι είχαμε δικτατορία. Που σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους συνειδητότατα και καθόλου κατά λάθος. Ο Αδωνης και ο Λοβερδος ήξεραν πολυ καλά πόσες χιλιάδες θα πέθαιναν αμεσα όταν έκοψαν τα φάρμακα απο τα νοσοκομεία. Πέραν των οικονομικών ρυθμίσεων  που οδήγησαν χιλιάδες στην αυτοκτονία. Το μέγεθος του ανθρωπιστικού εγκλήματος που επιτελέστηκε στην χώρα μας αυτά τα 5 χρόνια, πέρα από τη ληστεία, είναι ασύλληπτο. Και δεν έχει την παραμικρή σχέση όχι με την Χούντα που όλοι ξέρουμε σαν αντιπροσωπευτικό στερεότυπο της δικτατορίας, αλλά ούτε με Χούντες σαν του Πινοσέτ ή του κανίβαλου Αμίν Νταντά . 


Αυτοί οι άνθρωποι, που έτρωγαν συμπολίτες μας ζωντανούς όλα αυτά τα 4 χρόνια, και όλοι όσοι τους βοηθούσαν να το κάνουν κυκλοφορούν ανάμεσα μας ακόμη. Υπεράνω πάσης υποψίας, διότι, απλά, υποτίθεται, έγινε η πρώτη ειρηνική επανάσταση στην Ιστορία της Ανθρωπότητας. Αυτή θα έχει γίνει μόνον όταν και στην πράξη σταματήσουν οι ψεύτες τον πόλεμο. Στα ΜΜΕ, στο Ιντερνετ, στις τράπεζες και βέβαια τη νύχτα. Που όλοι μας κοιμόμαστε ήσυχοι και ενθουσιασμένοι για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την αρχή της επανάστασης


Σίγουρα είναι μια τεράστια επιτυχία που η αρχή της επανάστασης έγινε χωρίς ταραχές. Είναι επίσης μια παγκόσμια ιστορική πρωτοπορεία της χώρας μας λαμπρή όσο και η δημιουργία της Δημοκρατίας τότε. Όμως για να είναι ειρηνική και η συνέχεια της επανάστασης, και να γίνουν τα λόγια έργα, ώστε η επανάσταση να είναι πράγματι τέτοια, δηλαδή απόλυτη ανατροπή της κοινωνικής αδικίας, πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση. Διότι οι αντίπαλοι δεν έχουν ακόμη συνθηκολογήσει όπως πρέπει.

1 σχόλιο:

  1. αυτό ακριβώς αισθάνομαι ότι έχει συμβεί...ας κρατήσουν το ανάστημά τους στο επίπεδο αυτό και την ρότα τους επίσης σταθερά στις εξαγγελίες τους..και στην συνέχεια..και εδώ είναι ο Λαός, αυτός, που απήυδησε,μέχρι την 25/1/2015,και αναγαλλίασε την 26 ην..για να τους στηρίζει...αρκεί να μην παραμείνει στην ιστορία ως Λαός ευκολόπιστος και πάντα προδομένος....η αρχή έγινε και είναι το ήμισυ του παντός,και ελπιδοφόρα για την πατρίδα μας και τους πολίτες της...αυτά τα ΟΧΙ ,ήταν πιο βροντερά και από το ΟΧΙ του 1940...επιτέλους ξύπνησαν οι ραγιάδες...καλή επιτυχία..αυτή ήταν Νίκη Λαού βασανισμένου...υπομονή...και περίσκεψη...είθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή