Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Πολυπόθητη χρυσή Ουδετερότητα


H Oυδετερότητα ήταν πάντα χρυσή για όσους την κατάφεραν. Για την Ελβετία, το ίδιο όσο για τους φορολογικούς παράδεισους που προσφέρουν οικονομική ουδετερότητα. Στη χώρα μας ειναι ακομη καλύτερα αφού η Ελλάδα δεν είναι ανάγκη να αδικήσει οικονομικά τον υπόλοιπο κόσμο για να ευδοκιμήσει η ίδια. Η Ουδετερότητα εδω προσφέρεται λόγω γεωγραφικής θέσης. Το αν θα γίνει και γεωπολιτική Ουδετερότητα επαφίεται στην ικανοποίηση διάφορων σημαντικών συμφερόντων όλων των μεγάλων δυνάμεων που με προσεκτική πολιτική ο κ. Τσίπρας μπορεί να ικανοποιήσει.

Κάτι δεκαετίες τώρα οι αμερικανοί θέλουν τα πετρέλαια του Αιγαίου, οι Ρώσοι τον Νότιο Αγωγό του φυσικού αερίου τους και οι Κινέζοι μια πύλη στην Ευρώπη. Προφανώς δεν θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν και τα τρία αυτά μαζί αν ο ελληνικός γεωγραφικός χώρος γινόταν με οποιονδήποτε τρόπο προτεκτοράτο μόνον του ενός. Κάτι που θέλει να κάνει η ΕΕ την Ελλάδα χωρίς να προσφέρει σε αντάλλαγμα κάτι άλλο  από διατραπεζικές και πολιτικές απάτες (όπως τα μνημόνια), ακραία λιτότητα και ατέλειωτη διαφθορά.

Οι τρεις πανίσχυροι εταίροι μας λοιπόν θα μας μετρήσουν πολυ αν δείξουμε πραγματικό πνεύμα business εγγυούμενοι με αυτό την Ουδετερότητα που συμφέρει όλους.  Η προσκόλληση αυτή τη στιγμή της Ελλάδας στην οδηγία της Ευρώπης θα στερούσε την ευκαιρία στις ΗΠΑ την Ρωσία και την Κινα για μεγάλες δουλειές και ανάπτυξη στην Ελλάδα ωφελώντας μόνον κάποιους ευρωπαίους τραπεζίτες και μεγαλοαπατεώνες που απλά θα συνέχιζαν ότι κάνουν. Να καταστρέφουν την Ελλάδα αποστραγγίζοντας την οικονομικά χωρίς κανένα άλλο όφελος για κανέναν. Αυτό θα απογοήτευε πολύ τους τρεις πανίσχυρης εταίρους είναι και οι τρεις αυτή τη στιγμή πολύ πρόθυμοι να την βοηθήσουν, ο καθένας για τα συμφέροντα του και με τον τρόπο του.

Αντίθετα προσφέροντας τον γεωγραφικό μας χώρο με την ελληνική ηγεσία σωστό και προπαντός αμερόληπτο τοποτηρητή, εξυπηρετώντας έτσι σωστά την Ουδετερότητα, θα την υπερασπίζονται στο εξής και οι τρεις εταίροι μας, ο καθένας για το δικό του συμφέρον και με το δικό του τρόπο. Τρεις πανίσχυροι παγκοσμίως εταίροι. Που μπορούνε φυσικά να γίνουν τέσσερις αν η ΕΕ αλλάξει. Όμως όπως είπε ο πρωθυπουργός το ευρωπαϊκό πρόβλημα είναι ένα πρόβλημα που η Ευρώπη πρέπει να λύσει πρώτα για κείνην,

Ποιός θα τολμήσει να εισβαλει στο Αιγαίο οταν  εκεί θα είναι ποσες εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ; Μόνον οι Ρώσοι θα το έκαναν αν το έκαναν, όμως οι Ρωσοι για τί να το κάνουν όταν η Ελλάδα φροντίζει να περάσει επιτέλους ο πολυποθητος αγωγός τους φέρνοντας τους δισεκατομμύρια κέρδη; Η Κίνα εχει μαζέψει όλα τα ομόλογα των ΗΠΑ. Γιατί να διαταράξει οικονομικά την παγκόσμια ισορροπία όταν η Ελλαδα της παρέχει την πολυπόθητη πρόσβασή της στην Ευρωπη;

Η Ελλάδα αν θέλει την Ουδετερότητα πρέπει να είναι πραγματικά ουδέτερη οχι μόνο τώρα σηκώνοντας ανάστημα σε μια παράλογη όσο και αυταρχική Ευρώπη αλλά και στο μέλλον. Μόνο μια χώρα με εξωτερική πολιτική που να μην της την υπαγορεύει κανείς από όσους συνεργάζεται μπορεί πραγματικά να τους ικανοποιήσει όλους εξίσου καλα. Εκεί είναι το κλειδί για να κερδίσει την πολυπόθητη, χρυσή Ουδετερότητα που η χώρα μας έχει μια μοναδική ευκαιρία να την επιτύχει τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου