Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ρουά μάτ !

Τωρα του βγήκε κατα λάθος ενώ πήγαινε για δημιουργία εντυπώσεων, ή το είχε προσχεδιασει δεν μπορουμε να το ξερουμε. Γεγονος πάντως είναι το εξής;

Οι Γερμανοί δεν σκοπευαν να πληρωσουν τις αποζημιώσεις του Β Παγκοσμιου πολέμου. Οχι τώρα, ποτέ. Αναγόμενο σε καθημερινή ορολογία οι πολεμικές αποζημιώσεις ειναι σαν, να πηγαίνει κάποιος, να καίει το μαγαζί του ανταγωνιστή του απέναντι, να μήν τον αποζημιώνει ποτέ, και στην συνέχεια να του τρώει ολη την πελατεία.

Η Ελλάδα υπέστη, μέσα σε έναν αιώνα, δυο τεράστιες οικονομικές καταστροφές. Μια το 1922 και μια το 1940. Και οι δυο δρομολογήθηκαν και μεθοδεύτηκαν απο τους Ευρωπαίους, οι οποίοι στην συνέχεια, στην κατεστραμένη Ελλάδα, έσπευσαν να δώσουν την "βοήθεια" τους, με το αζημίωτο. Δηλαδή με ληστρικούς όρους. Οπως το 1821.

Με τον τρόπο αυτό οι πόλεμοι γινονται ενα σύστημα, το οποίο ακουλουθεί η Ευρώπη, και κυρίως οι ισχυροί της Ευρωπης, για να μας έχουν σκλάβους των ληστρικών δανείων.

Με το Μνημόνιο ομως, για δείτε που αυτό αλλάζει. Το Μνημόνιο υπόκειται στο διεθνές δίκαιο. Αν δεν πληρώσουμε θα πρέπει να παραχωρησουμε ότι έχουμε εγγυηθεί. Δηλαδή "κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία του Ελληνικού κράτους εντός και εκτος της επικράτειάς του". Ομως το ποσό των αποζημιώσεων που οφείλονται στην Ελλάδα πρεπει επίσης να καταβληθεί, και θα εκδικαστεί απο το ίδιο διεθνές δίκαιο που θα εκδικάσει την τυχόν αδυναμία μας να πληρώσουμε το Μνημόνιο.

Με δυο λόγια το διεθνές δικαστήριο δεν μπορει να καταδικάσει την Ελλάδα για χρέη πρίν καταδικάσει πρώτα τους οφειλέτες προς την Ελλάδα για τα δικά τους χρέη. Αφου τα δικά τους χρέη προηγούνται, και μάλιστα μερικές δεκαετίες.

Το ρουά ματ είναι ότι αν δεν γινόταν έτσι, το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων θα γινοταν σαν το Κυπριακό για τους Κυπριους. Τώρα βέβαια δεν έχουμε παρει απο το μνημονιο 72 δις που κοστοοογουνται περίπου οι πολεμικές αποζημιώσεις, ομως εχουμε παρει αρκετα ώστε να μήν μπορουν να κανουν πίσω.

Η Ελλάδα υπηρξε συνεπής, δεν βγήκε απο το ευρώ, δεν χρεωκοπησε, πλήρωσε και υπερογκους τόκους. Τώρα πρεπει και η διεθνής κοινοτητα να ειναι συνεπής και να της αποδώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Βέβαια ο κ. Παπανδρεου μπορει κάλιστα να ξεκίνησε αυτό το θέμα μονο για να ησυχάσει τον κόσμο, επειδή έχει αφησει ελεύθερους όλους τους κλέφτες και τους φοροφυγάδες. Για να δείξει εντυπώσεις ότι κάτι κάνει. Ομως τώρα που το άνοιξε, αυτό το θέμα φυσικά δεν κλείνει, και βέβαια δεν είναι δυνατόν να τους πληρώσουμε εμείς τα δικά μας χρωστούμενα, απο μνημόνιο ή άλλα, πρίν μας πληρώσουν πρώτα όσα μας χρωστάνε εκεινοι. Αυτό κανείς δεν θα το επιτρέψει.

Οπότε και κατα λάθος άμα του βγήκε, είναι πάλι ρουά ματ για τους Γερμανο-Γαλλους, που μας παριστάνουν τους "πετυχημένους μαγαζάτορες" τόσο καιρό, στην ουσία καίγοντας και κλέβοντας τα μαγαζιά των ανταγωνιστών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου