Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η κοροϊδία δεν πιάνει τόσο όσο νομίζουν

Δεν χρειάζεται να είσαι στην CIA σήμερα ή στην Μπιλντερμπεργκ για να βγάλεις συμπεράσματα για την παγκοσμια κατάσταση. Μπορείς να το κάνεις απλά παρακολουθώντας τα διάφορα ΜΜΕ και χωρίς καμία αλλη πληροφορία. Για να ξέρουν και αυτοί στα ΜΜΕ τι ακριβώς σκέφτονται όσοι τους βλεπουν και τους ακουνε.

Εχουμε λοιπόν. Στην κρίση της Λιβύης, δυο είναι τα ενδεχόμενα:

  • Να ισχύει αυτό που λένε τα ΜΜΕ, ότι οι αντικαθεστωτικοί ελέγχουν όλη τη χώρα εκτός απο την Τρίπολη, ή, 
  • Να μήν ισχύει. 

Αν ισχύει ερχόμαστε στο δεύτερο λογικό βήμα. Δεν θα έκαναν τα πάντα για να αποδείξουν τη θηριωδία του αντιπάλου τους; Ωστε να νομιμοποιήσουν την στάση τους; Παράλληλα ανόίγοντας το δρόμο για την δεσμευση των καταθέσεων ύψους δις δολαρίων της Λιβύης που είναι και όλος ο καυγάς;

Απάντηση. Ναι, θα έκαναν τα πάντα. Κυκλοφορουν λοιπόν στα ΜΜΕ τα βλεπω και εγώ και εσείς και όλοι, οι φήμες για χιλιάδες νεκρούς. Την ίδια στιγμή όμως δέκα μέρες τώρα επεισοδίων πλάνα αίματος έχουμε κυρίως 2. Ενα άτομο σε πεζοδρόμιο της Τρίπολης, που το έδειξαν πενήντα φορές και βάλε, και δέκα περίπου άλλους μπρουμητα σε ένα χωράφι που ουτε κάν μας είπαν αν ήταν καθεστωτικοί ή αντικαθεστωτικοί.

Τελος πάντων ας πουμε ότι αυτό δεν έχει σημασία, και νεκροί ήταν όλοι και μετρούν στις ... χιλιάδες. Ομως σύμφωνα με την πρώτη θέση, ότι όλη δηλαδή η Λιβύη έχει καταληφθεί απο τους αντικαθεστωτικους, δημιουργείται το ερώτημα: Δεν υπάρχουν πουθενά άλλα πλάνα για να τα τραβήξουν; Σήμερα κάθε κινητό είναι και βιντεοκάμερα. Με τον ίδιο δίαυλο απο τον οποίο έφτασαν οι εικόνες του ενός στο πεζοδρόμιο και των δέκα στο χωράφι, προφανώς θα μπορούσαν, με τηνίδια λογική, να φτάσουν στους δέκτες μας και οι ... χιλιιάδες των νεκρών παντού ! Πραγμα πολυ χρήσιμο βέβαια για την θέση όσων θέλουν να βγάλουν την κυβέρνηση της Λιβυης ΜΗ-νόμιμη, με όλα τα... ποθούμενα συνακόλουθα.


Ομως δεν είδαμε τίποτα. Χαλασε ο δίαυλος επικοινωνίας που επέτρεψε να περάσει το βιντεάκι με τον ένα στο πεζοδρόμιο και τους δέκα στο χωράφι; Μα αυτό πάλι δεν στέκει λογικά. Οσο επικρατούν, υποτίθεται, οι αντικαθεστωτικοί, οι διάφοροι δίαυλοι επικοινωνίας,θα έπρεπε να αυξάνουν, και , αντίθετα, να παρουσιάζουν ολοένα του λόγου το αληθές όσων λένε και υποστηρίζουν. Ομως συμβαίνει το αντίθετο.

Ο αιμοσταγής δικτάτορας απο την άλλη, δεν έχει βγάλει ακόμη τα τάνκς στους δρόμους. Τα μόνα τάνκς που είδαμε είναι αντίθετα των στασιαστών, στην Βεγγάζη. Που κατα τον Μπαρακ Ομπάμα είναι ... "αοπλοι" !!!

Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ εύλογα: Αν κάποιος σε ενα χωριουδάκι, χωρίς υψηλές γνωριμίες και τουτέστιν καμία άλλη πληροφορία, πέραν των ΜΜΕ, τα βλέπει έτσι, πόσες χιλιάδες άνθρωποι ανα τον κόσμο έχουν κάνει τις ίδιες σκέψεις παρακολουθώντας ότι συμβαίνει στη Λιβύη αυτή τη στιγμή απο τα ΜΜΕ; Και πόσοι δεν το έχουν ονομάσει αυτό μια στιγνή, όσο και απαράδεκτη παραβίαση των δικαιωματων ενός λαου στον πλούτο του κκαι την ευημερία του; Οσο για τους νεκρούς Λίβυους που σίγουρα υπάρχουν, σε ποιους πρέπει να καταλογιστεί αυτό το έγκλημα;


Τελος αν συνυπολογίσουμε ότι αυτό το έγκλημα, αυτή η πατέντα, συμβαίνει κατα συρροή, μετά το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και στην Ελλάδα (απλά εμείς ακόμη δεν έχουμε βγάλει τα πετρέλαιά μας) δεν έχουν καταλάβει άραγε όλοι, σε κάθε άκρη της γής, ποιό ακριβώς είναι το εγκλημα κατά της ανθρωπότητας; Και ποιοι θα έπρεπε να καθίσουν στο σκαμνί στην Χάγη; Αν η Χάγη βέβαια υποστήριζε τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι κάποιων, μιας χούφτας ανθρώπων παγκοσμίως, τα δικαιώματα. Που κάθε άλλο παρα άνθρωποι θα έπρεπε να λέγονται.

Κι αυτά είναι συμπεράσματα που τα βγάζει ο κάθε ένας, απλά παρακολουθώντας τα ΜΜΕ και τις ειδήσεις ποιυ μας παρουσιάζουν σαν αληθινές. Δεν χρειάζεται να έχει δείκτη νοημοσυνης 200.  Κάνει απλους συνειρμούς, ότι δηλαδή αν συμβαίνει αυτό, τότε πρέπει να ισχύει και εκείνο και το άλλο. Με την ίδια λογική ότι δεν είναι δυνατόν να είναι μεσάνυκτα και ο ήλιος να λάμπει. Ή είναι μεσάνυκτα και είναι σκοτάδι ή δεν είναι μεσανυκτα και ο ήλιος λαμπει. Απλά τα πράγματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου