Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Think outside the box !


Η γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος ειναι παμπάλαιη ανακάλυψη. Όση σχεδόν και ο ηλεκτρισμός. Ωστόσο πέραν του ότι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στους πρώτους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων, το 1890 παρακαλώ, ήταν ηλεκτρικό, οι ανεμογεννήτριες είναι μόλις τα τελευταία τριάντα χρόνια σε πλήρη ανάπτυξη. Πλήρη; α όχι. Ανάπτυξη στο 1/8 των δυνατοτήτων της. Καλά διαβάσατε.  Η ίδια τεχνολογία φτιαγμένη όμως με ένα τρόπο που ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ !!! Δείτε και μόνοι σας.


Στο παραπάνω σχήμα βλέπετε καθαρά ΓΙΑΤΙ οι υπάρχουσες ανεμογεννήτριες αποδίδουν μόλις το 40% της κινητικής ενέργειας που λαμβάνουν απο τον άνεμο. Στην πρώτη ο αέρας πέφτει κάθετα στον αξονα στρέψης της όταν στην δεύτερη γεννήτρια και άνεμος συνεργάζονται αφού κινούνται στην ιδια κατευθυνση


Οι γεννήτριες, ο άνεμος, η κυκλική κίνηση που κινεί τις γεννήτριες,  ΟΛΑ είναι γνωστά εδώ και 150 τουλάχιστον χρόνια. Μάλιστα το να βάλεις την γεννήτρια εν ροή με τη ροή της κινητήριας δύναμης είναι πανάρχαιη αρχή, πολύ πιο παλιά και απο την ηλεκτρισμό ακόμη. Εφαρμοζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια στους υδρόμυλους που βέβαια δεν έβαλαν ποτέ έναν ανεμιστήρα κόντρα στο ποτάμι !

Για να δείτε πόσο αρχαίο είναι αυτό που ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ δείτε πώς λέγεται  ότι κουβαλούσαν οι αρχαίοι αιγύπτιοι πιθανότατα τους ογκόλιθους στις πυραμίδες τους.

pyramids vertical wind power solution

Όμως ευτυχώς κάτι κάμπτεται στην παγκόσμια μαφία που έχει επιβάλει την ηλιθιότητα σαν παγκόσμιο στάνταρντ και τρόπο σκέψης. Πληρώνοντας αδρά μια ολόκληρη στρατιά απο κατακάθια της κοινωνίας, και βέβαια υποτιθέμενους επιστήμονες και σοφούς που προωθούν, κατασκευάζουν και επιβάλλουν τέτοια συστήματα όπως οι σημερινές ανεμογεννήτριες. Δείτε λοιπόν και θαυμάστε οικονομία χώρου, ανταλλακτικών, τεχνογνωσίας, και υψηλές επιδόσεις !

2,5 kW vertical wind turbine

Ομως δεν είναι μόνο για οικιακή χρήση ούτε μονο για DoItYoyrself.  Η τεχνολογία ΜAGLEV   μετά τα φοβερά πραγματικά τραίνα , έρχεται και στην παραγωγή ενέργειας  να ανατρέψει τα πάντα στην μαζική παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.  Αφού για την παραγωγή της ίδιας ενέργειας χρειάζεται περίπου το 1/8 του χώρου, χρονου και κόστους κατασκευής απο τα κλασσικά αιολικά πάρκα με τις ανεμογεννήτριες οριζόντιας ροής  !!

Maglev VAWT αρχή λειτουργίας

Για να μήν μιλήσουμε για την εφαρμογή τους στα κύματα όπου, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, στην ουσία, πέραν της κινητικής ενέργειας της θάλασσας που είναι πραγματικά τεράστια, εκμεταλλευόμαστε για πρώτη φορά ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ! Και μάλιστα Ελληνική εφαρμογή, ήδη σε λειτουργία και με ελάχιστο κόστος συντήρησης.

Greek patent wave energy 48 Kw made simple


Ομως όπως όλα όσα πραγματικά αξίζουν, η χρήσιμη τεχνολογία κουκουλώνεται και κρατιέται συστηματικά αχρησιμοποίητη σε γενικη εφαρμογή. Για να πουλάει η Γερμανία τα ανταλλακτικά για τις άχρηστες, ασύμφορες ανεμογεννήτριες της για τις  οποίες κατέχει το 65% του εμπορίου των ανταλακτικών τους παγκοσμίως.  

Οπως έλεγε και η Hewllet Pagkard οταν δημιουργησε την τεχνολογία ink jet: Δεν μας ενδιαφέρει κι ας δώσουμε τζάμπα τον εκτυπωτή. Μετά θα τους πουλάμε για 10 χρόνια τα  αναλώσιμα του !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου